Voor alle duidelijkheid . Je bent mantelzorger vanaf het moment dat je op één of andere manier voor iemand anders gaat zorgen.

Het kan gaan over kleine zorgtaken die soms overgaan naar een zorg die met de tijd steeds groter kan worden. Dit is niet te onderschatten en vraagt vaak een zware inzet. Vooral op lange termijn kan de zorg doorwegen en komen de vragen.

Ervaring leert ons dat zorgen voor een ander als vanzelfsprekend beschouwd wordt maar niet steeds gemakkelijk is. Er is vaak nood aan allerlei informatie. Deze krijg je door bv. in contact te komen met andere mantelzorgers en professionelen.

Via kleine gespreksgroepen willen we de mantelzorgers ondersteunen en willen vragen hoe het nu met ‘u’ als mantelzorger gaat.  Even de mantel van de zorg aan “de kapstok“ hangen. Zo kan u als mantelzorger uw verhaal kwijt in een vertrouwelijke sfeer. Onze ervaren coördinator begeleidt deze gespreksmomenten. Gedachten uitwisselen , tips geven aan elkaar of bepaalde thema’s kunnen op vraag van de groep aan bod komen.

Het is even tijd maken voor zichzelf om met de nodige positieve kracht terug verder te gaan. Weten dat je er niet alleen voor staat. Zo wordt ook uw  leefwereld terug een beetje groter.

Het initiatief ‘ De Kapstok’ is een samenwerking tussen het Zorgcentrum Sint-Jozef Zonnebeek en de dienst vrije tijd en welzijn van Zonnebeke, geïnspireerd door steunpunt mantelzorg.

Waar? In het Zorgcentrum Sint- Jozef, Ieperstraat 54  , 8980   Zonnebeke

Wanneer?   7/03/19, 6/06/19, 5/09/19 en 05/12/19  telkens van 14u30-16u30